Navigace

Bioetanol z pekárny

 Pilotní závod vyrábí alkohol ze starého pečiva jako výsledek výzkumného projektu univerzity v Hohenheimu. První lihovar z chleba v Německu  vznikl v pekárně Webers Backstube ve Friedrichshafenu. Mezi nejčastěji vyhazované potraviny patří pečivo. V Německu je kolem 11 000 převážně malých a středních pekařských podniků, které každoročně generují odhadem 600 000 tun pečiva jako vratky a zbytky. Mnoho pekáren se snaží tyto produkty znovu použít: jako krmivo pro zvířata, dřevěné štěpky nebo v bioplynových stanicích. Vratky nepředstavují jednotný zdrojový materiál. To není slučitelné například s přísnými plány krmení ve výkrmu prasat, metody recyklace proto zahrnují časově náročné ruční třídění, dlouhé přepravní trasy, a tedy dodatečné náklady.
Více

 

Další novinky

9. června 2024 - Otěr z pneumatik v zelenině
1. června 2024 - Nový materiál pro budovy
25. května 2024 - Rozvoj čínských OZE
© eurosolar.cz 2024